Βρετανία: Το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca θα προσφέρει διπλή προστασία

Άρθρο στην κατηγορία Recruiting.gr News
Recruiting.gr News Βρετανία: Το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca θα προσφέρει διπλή προστασία blog image

Βρετανία: Το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca θα προσφέρει διπλή προστασία

Οι έρευνες που διεξάγει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά της Covid-19 δείχνουν πως αυτό θα προσφέρει το διπλό επίπεδο προστασίας που αναζητούν οι επιστήμονες, ανέφεραν σήμερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, η πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών στον άνθρωπο έδειξε πως το εμβόλιο προκάλεσε ανοσολογική απάντηση κατά του ιού με αντισώματα και Τ λεμφοκύτταρα, κύτταρα που “σκοτώνουν” τη μόλυνση. “Είναι ο συνδυασμός των δύο για τον οποίο ελπίζουμε ότι θα προστατεύσει τους ανθρώπους”, πρόσθεσε η ίδια πηγή στις στήλες της Daily Telegraph, “είναι μια σημαντική στιγμή, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε”.

Αυτά τα αποτελέσματα χαρακτηρίζονται “εξαιρετικά υποσχόμενα” από μια υψηλά ιστάμενη ανώνυμη πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα, ωστόσο δεν επιτρέπουν ακόμη να ξέρουμε ποια θα είναι η διάρκεια της προστασίας την οποία θα προσφέρει το εμβόλιο. Το πρόγραμμα αυτό, σε συνεργασία με το εργαστήριο AstraZeneca, θεωρείται από τα πιο υποσχόμενα ανάμεσα στις σχετικές εργασίες που διεξάγονται σ’ όλον τον κόσμο.

 

Πηγή: https://www.grtimes.gr/covid/emvolio-oxfordis-ena-vima-prin-tin-exontosi-toy?_route_=covid/emvolio-oxfordis-ena-vima-prin-tin-exontosi-toy